sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kentän EM-kisat telkkarissa

Tänä viikonloppuna ratkotaan Euroopan mestaruudet senioreiden osalta Malmössä, Ruotsissa. Sennujen arvokilpailu ratsastetaan kolmen tähden tasolla pitkänä kilpailuna.

Suomella on kisoissa yksi edustaja, Sanna Siltakorpi hevosellaan Lucky Accord.

Kisat alkoivat jo torstaina, jolloin osa ratsasti jo koulukokeen, loput menivät perjantaina. Sanna ratsasti hienon tuloksen -46,40 (69,07%). Torstaina nähtyjen suoritusten jälkeen Sanna oli seitsemäntenä, mutta perjantain jälkeen tipahti sijalle 20.

Eilen ratsastettiin maastokokeet. Esteet ei telkkarissa näyttäneet niin isoilta tai pahoilta, mutta kyllä ne kunnon kokoisia olivat (Hevoset ja ratsastus -lehden kuvaa risuesteeltä). Rata oli lähes 6 km pitkä, ja siinä oli yli 30 estettä eli yli 40 hyppyä. Yllättävän monelle esteelle oli vaihtoehto, niin sanottu chicken way. Turhaa himmailua radalla ei nähty, sillä tempovaatimus oli 570 m/min. Ihanneaika siis radalla 10 min 30 sek. Siinä on jo reisille treeniä!

Sanna ja Nörtti suorittivat radan sujuvasti ilman estevirheitä, mutta saivat yliajasta -9,6.

Suora lähetys tuli Yle Areenassa, mutta sen jos missasit sen, niin ei hätää sillä maastosta löytyy vielä kooste. Koosteen selostajina ovat Kati Hurme-Leikkonen ja Seppo Laine, jotka molemmat ovat minulle tuttuja valmentajia :)

EM-kisan tulokset ennen rataestekoetta. Sanna Siltakorpi sijalla 27.

Myös mun muut suosikit meni hyvin, Iso-Britannian William Fox-Pitt on toisena ja Ruotsin Sara Algotsson-Ostholt sijalla 5. Kilpailua johtaa Saksan Michael Jung.

Tänään ratkaistaan EM-taisto rataesteillä käänteisessä järjestyksessä. Korkeus taitaa olla 125 cm. Sanna Siltakorpi starttaa kello 14.33 Suomen aikaa.(lähtölistat). Estekokeet näkyvät suorana Areenassa, kooste tulee illalla myös telkkarista (Yle TV2 klo 16.20)

Kahden viikon päästä ratkotaan kenttäratsastuksen Euroopan mestarit juniorien ja nuorten osalta Ranskassa.

Sanna Siltakorpi ja Vespalotta Hattulan kisoissa 2011 

4 kommenttia:

  1. kiva ja mielenkiintoinen postaus! Olisin katsonut aamupäivällä muttakun voivoi, meille tuli uus heppa ja en mä sit ehtiny :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis olisin eilen katsonut aamupäivällä... ;)

      Poista
    2. Kisat oli kyllä hienosti järjestetty ja kuvauttu, niin oli kiva katsoa! :) vähän vahingossa päädyin itsekin areenasta niitä katsomaan :D

      Poista
    3. Ja onnea uuden hepan johdosta ! :)

      Poista