sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Hyppyjä ja pomppuja

Tällä viikolla onkin tullut hypeltyä kaikilla hepoilla, Riiviöllä ja Riksulla jopa kaksi kertaa.

Riiviön kanssa testailtiin esterataa tiistaina. Hypeltiin edellisen Annan tunnin tehtäviä. Ensin ympyrällä kahta ristikkoa kolmen laukan välillä ja kahta kavalettia innarivälillä. Vasempaan suuntaan Riiviö meni paremmin, oikeaan vähän valui ulos. Ratana hypättiin 10 esteen rataa, johon kuului mm. trippeli, lankku, vesimatto-okseri ja kaksoissarja. Estekorkeus oli 60-75 cm. Riiviö vähän mutkitteli matkalla ja otti pari puomia. Korjasin niitä kohtia ja meni paremmin. Tultiin lankkua useampaan kertaan, kun Riiviö sitä koko ajan pudotteli. Lopuksi kuvaajanakin toiminut Nelli nosti vesimatto-okserin 80 cm kokoiseksi ja tultiin se vielä puhtaasti yli.

Ihan jees meni kuitenkin, joten ilmoittauduin Riiviön kanssa lauantaille seuraestekisoihin 60 ja 70 cm luokkiin.







80 cm, jalat solmussa

Torstaina oli Riksun vuoro päästä pomppimaan, tällä kertaa ihan ohjatusti. Annan tunnilla hypättiin alkuun isolla ympyrällä neljää pikku pystyä, jokaiseen väliin piti saada 7 askelta. Tämä oli yllättävän helppoa Riksulle, eikä meidän tarvinnut hinkata tehtävää kovin kauaa. Oikeaan kierrokseen Riksu vähän yritti valua ulos, mutta sain hyvin korjattua. Seuraavaksi tultiin 6 esteen tehtävää, jossa oli tietyt askelmäärät. Ensin tultiin niin, että suoralla pysty, 6 laukkaa, pysty, kaarella 6 laukkaa, pysty, suoralla okseri, 5 laukkaa, pysty, kaarella 7 laukkaa okserille. Pari kierrosta näin, minkä jälkeen sama rundi, mutta toisin päin. Lopuksi kolmen esteen suora, jonka jälkeen kolmen esteen kaari. Ja sama toisinpäin. Riksu meni ihan kivasti, mutta välillä löysäili ja otti puomin hyvästäkin paikasta. Ihan viimeiseksi tultiin oranssi pysty, 6 laukkaa, sininen pysty, 7 laukkaa keltainen okseri, jolloin pystyillä oli isot ristikot tekemässä tarkkuutta. Sitten Riksu hyppäsikin oikein ilmavasti ja keräsi jalat ylös :)


Perjantaina Tumppi testaili toimivuuttaan esteillä. Hypättiin eilisen estetunnin tehtäviä. Ympyrällä tehtiin helposti välejä 6, 7 ja 8 laukalla, joten lyhennys ja pidennys ainakin onnistui. Hypättiin myös tunnilla olleita rundeja. Korkeutta oli huimat 60-80 cm. Näin paikat hyvin ja osasin reagoida ajoissa. Olisi kyllä ollut aika surullista, jos tällä korkeudella ei paikat olisi sujuneet... Pari kertaa Tumppi otti puomin kun ei kiinnostanut nostaa jalkoja miniesteillä. Muuten meni ihan kivasti :)


Lauantaina lastasin Riksun ja Riiviön traikkuun ja lähdettiin Artukaisiin seuraestekisoihin. Riiviö korkkasi estekisauransa hyppäämällä 60 ja 70 cm. Riksu meni taas kerran 80 ja 90 cm.

Rata oli kaikissa luokissa sama ja arvostelu A.0.0. (kaikki nollat palkitaan). 60 cm meni ihan jees, ykkönen hypättiin ravissa. Vitonen oli kapea este, jolle tultiin nelosen jälkeen kaarella. Siinä Riiviö meni ravilaukkaa, enkä saanut sitä korjattua ajoissa, joten tultiin vähän pohjaan vitoselle ja siitä puomi mukaan. Loppurata meni puhtaasti.

70 cm päästiin ykkösellekin laukassa :) Yksi harmittava pudotus tuli seiskalta. Muuten olen ihan tyytyväinen Riiviön menoon. Ekat estekisat ja ekaa kertaa hyppäämässä muualla kuin kotona. Laukan rytmiä ja hevosen suoruutta vielä vähän paremmaksi, niin voitetaan kaikki ;DD






Riksu otti 80 cm luokassa myöskin puomin kapealta, paikka oli hieman kaukaa, mutta ihan toimiva. Etujalka nappasi vähän puomiin ja se tipahti. Ärsyttävästi tipahti vielä viimeinenkin este, kun laukka hiipui kurvissa ja heppasen meno laiskistui viime metreillä.

90 cm tulokseksi kerättiin 12 vp. Kakkoselle kaarre valui ulos, minkä seurauksena roikkojalat. Kapea tippui taas -.- Tällä kertaa takajalkojen hipaisusta. Seiskalle ratsastin pohjaan, josta myös puomi. 90 cm onkin ainoa rata, josta otettiin videota näissä kisoissa.







2 kommenttia:

  1. Oon jo hyvän aikaa ollut lukijana,mutta nyt sain aikaiseksi kommentoida. :) Sulla on kyllä kiva blogi ja oli hauska löytää kenttäratsastusblogi. Maastoesteet on parhaita. ;)
    world-with-horses.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäät :) maastoesteet on kyllä mahtavia! :D

      Poista