tiistai 14. toukokuuta 2019

Vajaa kaksi viikkoa kenttäkisoihin

Yleensä tässä vaiheessa vuotta ollaan saatu jo kenttäkisakausi korkattua, mutta tänä vuonna ekat kisat on vasta myöhemmin. Niinisalon kisat on useasti olleet tässä toukokuun puolessa välissä, mutta nyt kisapaikka on poissa käytöstä armeijan suuren sotaharjoituksen vuoksi.

Meidän kauden ensimmäinen kenttästartti on siis vasta tämän kuukauden lopulla, sunnuntaina 26.5. Ypäjällä. Ainakin Rölli aloittaa kautensa siellä 90 cm luokassa.


Mistä tietää olevansa valmis kenttäkauteen? Siitä, että laukkatreenatut hevoset ovat hyvässä kunnossa, mutta riittävästi tehneitä, jotta liika innostus on jo vähän hälventynyt. Sekä Riksu että Rölli on tehnyt innoissaan laukkavetoja ja kestävyysharjoittelua. Kunto alkaa olla kohdillaan ja palautuminen varsin nopeaa.

Maastoesteitä molemmat hepat on nyt hypänneet kaksi kertaa. Kevään ensimmäisellä kerralla on yleensä aina liikaa kierroksia ja vauhtia, kun pitkästä aikaa pääsee maastoesteille.


Rölli oli ihan mahdoton ekalla kerralla. Se yritti hakeutua kaikille mahdollisille esteille ja mieluusti täyttä vauhtia. Tehtiin pääasiassa yksittäisiä esteitä ja aina välissä yritettiin nollata kierrokset. Toteutus ei ollut ihan onnistunut, vaan enemmän sai keskittyä pidättämiseen kuin muuhun ratsastukseen. Hypyt sujui menoon nähden yllättävän hyvin.

Kevään toinen maastoestetreeni Röllin kanssa oli 5.5. kauniissa kevätsäässä. Rölli oli edelleen vauhdikas ja kovin menossa, mutta jo huomattavasti paremmin avuilla. Päästiin tekemään enemmän jo tehtäviä, kun yhteistyö toimi maltillisemmin. Vesieste meillä on tyhjä, joten sitä ei päästy treenaamaan, mutta se ei ennenkään ole ollut mikään ongelma meille.


Jos Rölli oli viime kauden sekä talvella maneesissa tehtyjen DYI-maastoestehyppelyiden jäljiltä innoissaan, niin voitte vaan kuvitella kuinka innoissaan Riksu oli lähes vuoden tauon jälkeen. Ihan ei ehtineet kaikki pidätteet edes perille kun mentiin jo!

Riksu saikin olla ensimmäinen, joka korkkasi kotipihan maastoesteet tälle vuodelle pääsiäisenä. Tarkoitus oli tehdä muutamia maltillisia hyppyjä pienimmille maastoesteille. Malttia ei tosin näkynyt... Ihan super ihanaa, että hevoset olivat niin menossa, mutta jokusen kerran kaipasin myös lisää kontrollia menoon.

Toiseen maastoestetreeniin Riksu pääsi viime sunnuntaina. Tehtiin enemmän ratamaisesti pidempiä linjoja ja tehtäviä. Riksu oli ihan pro ja oikein yllättävän kuuliainen. Lähti eteen pienestä avusta ja tuli takaisin lähes pelkällä istunnalla. Oikein mahtavaa suorittamista!


Eilen pidin muutamalle ratsukolle maastoestevalmennuksia tässä kotona. Kaikilla näilläkin ratsuilla tuntui olevan kevättä rinnassa. Energia saatiin valjastettua suurin piirtein työntekoon ja toistojen kautta löytyi rohkeutta menoon. Toivottavasti ratsastajatkin saivat iloa onnistumisista ja ehkäpä vielä enemmän innostuvat tästä mahtavasta lajista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti