lauantai 16. maaliskuuta 2019

Tavoitteet tason mukaan

Huomenna avataan kisakausi rataesteillä kotosalla. Kaikki hepat osallistuu, mutta itse menen vaan Reippaalla. Omat oppilaat kisailevat Riksulla ja Röllillä.

Viime vuonna Reippaan ekat kisat oli myös kotimaneesissa. Silloin luokkana oli 30 cm ristikkoluokka. Reipas kisaili viime parit puomiluokat ja ristikkoluokat. Suurin ongelma radalla tuntui olevan vauhti tai sen puuttuminen. Kotona vauhtia on joskus vähän liikaakin, mutta kisaradalla meno hyytyi. Pääasiassa tehtiin radat ravissa. Reipas jäi kovin hitaaksi eikä oikein reagoinut pohkeeseen. Vähän katseli maisemia ja ihmetteli yleisöä, mutta ei onneksi huudellut muille hevosille. Se kyllä puksutteli suurinpiirtein mun valitsemia reittejä, mutta ei varsinaisesti saanut mitään kipinää radalla. Mikä mun mielestä on kovin kummallista suomenhevoselle, joita yleensä saa radalla pidätellä. 

Huomisessa kisassa osallistutaan 40 cm luokkaan, koska se oli pienin. Olisin voinut mennä vielä tuttuun ja turvalliseen ristikkoluokkaan, mutta sitä ei ollut tarjolla tällä kertaa. Ei ihan hirveesti olla hypätty nyt talven aikana, joten vieläkään rutiini ei ole ihan kunnossa. Reipas kyllä hyppää ihan hyvin jos askel sattuu sopimaan. Siinä ei vielä ole juurikaan vaihteita, joilla lähestymisessä pystyisi vaikuttamaan ponnistuspaikkaan. 

Tavoitteena meillä on huomenna päästä tekemään rata laukassa. Arvosteluna on A.1.0. ja toki puhtaaseen suoritukseen tähdätään. Enemmin haluaisin saada Reipasta kuuntelemaan mun apuja ja vähän syttymään radalla vaikka se sitten ottaisi jokusen puomin. Helpottaisi sitten taas tulevaisuuden hommia jos joskus saataisin estekorkeuttakin nostettua.


Riksu on tehnyt nyt mun kanssa pääasiassa kavaleteilla töitä. Oppilaille olen pitänyt muutamia puomi- ja estetunteja. Riksu on tehnyt hyvin ja tuntuu että rasitus on ollut sopivaa. Intoa Riksulla on vaikka muille jakaa, mutta se on kuitenkin pysynyt hallinnassa kivasti. Riksu ja oppilas Janita osallistuvat 60 cm luokkaan. Sekä ratsun että ratsastajan kisatauon jäljiltä lähdetään hakemaan puhdasta rataa sujuvilla hypyillä.

Röllikin pääsee pikkuluokkaan hyppäämään oppilaan kanssa. Oppilas Tuuli on toinen ratsastaja koskaan, kuka on mun lisäksi hypännyt Röllillä. Yllättävää kyllä Rölli on osoittautunut varsinaiseksi opetusmestariksi ja hypännyt kiltisti. Tuulilla ja Röllillä on takana kolme estetuntia ja huomenna he osallistuvat 70 cm luokkaan. Tottakai nollaa lähdetään hakemaan, mutta harjoittelussa on vielä tasaisen rytmin säilyttämin ja huolellisten reittien tekeminen. 

Riksu saa tehdä pienempiä esteitä vielä jonkun aikaa, kerätä voimaa ja parantaa kuntoa ennestään. Jos kaikki menee hyvin, olen suunnitellut Riksun paluun kenttäkisoihin kesäkuulle. Rölli aloittaa kenttäkauden toukokuussa Niinisalossa. Molemmat mustat tähtäävät suokkien kenttämestaruuteen. Kenttämestaruusmitalit ratkotaan syyskuussa Niinisalossa, joten siihen on hyvin aikaa viritellä kummatkin huippukuntoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti