torstai 31. tammikuuta 2019

Talvikuulumisia

Enpä olekaan pitkään aikaa listannut varsinaisesti meidän kuulumisia. Jotenkin tunnit tuntuvat loppuvan vuorokaudesta, vaikka toisaalta taas ei oikein saa mitään aikaiseksi. Treenit kolmen hepan kanssa sujuvat ihan mallikkaasti. Syksyllä kaikki hepat sai kevyemmän jakson, mutta pysyivät liikkeessä. Joulukuussa suoritettiin vuosittaiset rokotukset ja raspaukset, josta muutama päivä kunnon huilia. Vuoden vaihteen jälkeen on taas katse suunnattu kohti tulevaa kisakautta ja treenit pistetty taas kunnolla käyntiin.


Ykköshevosena treenissä tällä hetkellä on Rölli, joka on pysynyt iloisena ja hyvässä kunnossa läpi vuoden. Ollaan nyt kevyemmän peruskuntokauden jäljiltä siirrytty treenaamaan enemmän kohti kisakautta. Estevalmennuksiin ollaan ehditty tässä tammikuussa kaksi kertaa, muuten ollaan treenailtu paljon puomeilla ja kavaleteilla itsenäisesti. Koulupuolella täytyy taas alkaa keskittyä vielä tarkemmin, että Rölli on jalan edessä. Muuten se jää helposti vähän hitaaksi ja paikalleen. Hankitreenissä ollaan päästy pikkuhiljaa työstämään ilmaa väistöihin ja voimaa liikkumiseen. Kouluvalmennukset on taas jotenkin unohtuneet kalenterista, mutta eiköhän niidenkin pariin palata taas. Rölli kaipaa kouluradoille rentoutta ja täsmällisyyttä.


Kakkoshevonen Riksu tulee tarhassa aina innokkaana vastaan ja lähtee mielellään töihin. Syksyllä päästiin muutamille koulutunneille, mutta nyt ollaan vaan menty itsenäisesti. Kevyemmät jaksot näkyvät Riksussa selvästi, sillä kunto on laskenut ja lihaksisto heikentynyt. Vatsan ympärys sen sijaan on kasvanut ;)

Monipuolisen treenin kautta keräillääin kuntoa ja voimaa takaisin sekä viritellään Riksuakin pikkuhiljaa kohti kisoja. Varsinaisia tavoitteita tai aikarajoja ei ole asetettu vielä, vaan katsotaan miten tästä taas lähtee kehittymään. Huomiselle suunnittelin ottavani ensimmäiset hypyt sitten toukokuun kaatumisen jälkeen. Puomihommia Riksu onkin tehnyt ja niissä ollut reipas ja meneväinen. Samaten hankitreenissä intoa on riittänyt ja onkin itse pitänyt vahtia kelloa ettei tule tehtyä liikaa. Asenne työntekoon on kuitenkin taas oikein hyvä!


Reipas pitää kolmoshevosen paikkaa. Sen kanssa treeni ei ole erityisen tavoitteellista, ja säännöllisyyskin lähinnä luokkaa "ratsastetaan kun ehditään". Hankitreenissä on löytynyt raviin hyvää "swungia" mikä näkyy myös maneesihommissa. Myös laukka on parantunut ja kuntoakin on saatu jo jonkin verran ylös :) Oripojan villit pörhentelyt ovat edelleen tyyliä hirnahdus ja tahdin kiihdytys tammoja ohittaessa. Reipas kääntyi nyt jo 8-vuotiaaksi enkä usko että se vanhemmiten ainakaan tästä enempää villiintyy, päinvastoin.

Ilman satulaa menoa on parhainta Reippaan kanssa. Sillä on leveä selkä ja matala säkä. Näillä pakkaskeleillä penkinlämmitys hankitreeneissä on aivan luksusta!

Kolmen hevosen treenien myötä aika on vähän tiukilla, mutta yritän aktivoitua blogin kanssa parhaani mukaan. Kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti