perjantai 25. maaliskuuta 2016

Riksu hyppelee taas

Riksun kanssa ollaan päästy vähän jo estehyppelyn makuun :) Parin kavalettitreenin jälkeen viime viikolla hypättiin yksittäisiä esteitä maltillisella korkeudella 60-80 cm. Tämän viikon tiistaina jatkettiin vähän enemmän tehtävillä korkeuden pysytellessä edelleen siinä kasikympin tuntumassa.

Tällä kertaa laitoin kuolaimiksi gägit, koska kavalettitreenissä Riksu oli niin roikku esteiden jälkeen. Gägillä nostavan vaikutuksen huomasi hyvin. Välillä jäin liikaa pitämään ohjasta, kun olisi pitänyt aktivoida jalalla. Hypyissä myös huomasi, että Riksu jäi turhan lyhyelle kaulalle eikä venyttänyt kunnolla.

Aloitettiin hypyt kaarevalla kavalettilinjalla, jossa 12 metrin väliin tehtiin 3-5 laukkaa. Vasen kierros meni oikein sujuvasti ja kivasti, mutta oikeassa kierroksessa oli vähän hakemista. Riksu oli vähän turhan innoissaan päästessään esteille, mitä tosin en pidä kovin vakavana ongelmana :D

Kolmoissarjan rakensin siksi, ettei Riksun olisi mahdollista jäädä esteen jälkeen pitkäksi ja matalaksi viilettämään, vaan oltava skarppi ja paremmin ryhdissä. Metrimäärät oli samat molemmissa väleissä, mutta jälkimmäinen tuppasi useimmiten jäämään hiukan lyhyeksi.

Riksu jäi useampaan kertaan vinoksi niin, että vasen lapa roikkuu vasemmalla mutta kaula on mutkalla oikealle. Sitä kun aloin korjaamaan, niin usein tuli otettua samalla laukkaa pois. Muuten Riksu hoiti hommansa varsin mallikkaasti!


Riksun kanssa oli hauska päästä pitkästä aikaa treenailemaan kunnolla esteitä. Nyt vaan haetaan sitä rutiinia ja suoritusvarmuutta, jotta ollaan tulevissa kauden kisoissa iskussa. Kunnon kasvaessa ja voiman parantuessa hilataan myös estekorkeutta pikkuhiljaa sinne reilun metrin tienoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti