sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Estetunnilla x 2

Torstaina mulla oli Annan estetunteja oikein kaksin kappalein, kun Riksun lisäksi pomppimaan pääsi Röllikin. Röllin kanssa estetunti oli ihan ihka ensimmäinen, sillä ennen ollaan menty vain itsekseen.

Ennen tuntia rakennettiin rata Annan lähettämien ohjeiden mukaan, jotta päästiin ajoissa aloittamaan. Hyvä kun Röllin kanssa viimeksi harjoiteltiin kaksoissarjaa, sillä nyt pitkälle sivulle iskettiin 5 ristikkoa peräkkäin kahden laukan väleillä :D


Rölli oli ekalla tunnilla, jossa oli myös muita nuoria hevosia. Itsenäisen verkan jälkeen tehtiin ristikoiden ympärille voltteja ravissa ja myöhemmin laukassa. Rölli valui vähän ulkoapuja vastaan kun itse jäin roikkumaan sisäohjaan. Kun muistin hellittää ohjasta, tittidiii, Röllikin kulki paremmin :) Laukassa voltit oli selvästi isompia, ja tahtia oli loppuvoltilla vaikeampi ylläpitää. Tuli niistä kuitenkin volteiksi tunnistettavia kiemuroita, joten ihan hyvin suoriuduttiin ;)

Hyppelyt aloitettiin heti muutaman pikkuesteen radalla. Rataan kuului kaaria ja suoria. Pitkä suora kahden pystyn välillä oli kaikkein vaikein! Rölli siinä vähän lähti mutkitteleemaan eikä ihan pysynyt kontrollissa. Tehtiin tunnilla muutamia eri pätkiä ja ratoja. Jokunen puomi tuli matkaan johtuen niin kuskin mokista sekä Röllin kokemattomuudesta.


Viiden ristikon linja oli varsin vaikea vielä Röllille. Kun laukka ei ole niin voimakas, että sitä voisi lähteä lyhentämään, välit ei toimineet ihan suunnitellusti. Normaalin 10 metrin välin sijaan nyt kontrollitehtävässä kaikki ristikoiden välit oli 9 metriä. Positiivista oli kuitenkin, että Rölli meni kiltisti linjan eikä ihmetellyt.

Anna sanoi, että Röllistä tulee vielä kiva peli kisakentille :)


Röllin ja Riksun tuntien välissä oli yksi estetunti. Siinä välissä ehdin hyvin laittaa Röllin pois, käydä haukkaamassa välipalaa ja laittaa Riksun valmiiksi.

Kuten Röllin tuntikin, aloitettiin Riksun kanssa volteilla kiemurrellen ristikoiden ympäri. Tehtiin laukassa samaa, nyt kiemuralla suunnanvaihdoissa piti tehdä laukanvaihdot. Ne oli yllättävän vaikeita, vaikka Riksu onkin ihan hyvä vaihtamaan. Itse heitin ohjaa pitkäksi, istunta valui milloin mihinkin suuntaan ja laukka ei pysynyt tahdikkaana. Kyllä siellä jokunen hyväkin vaihto oli, mutta useimmiten kävi niin että vaihto ei onnistunut siinä askeleessa kuin piti.

Hypätessä Riksu oli taas samanlainen kuin kisoissa. Ei malttanut odottaa väleissä, vaan lähti omiaan kiihdyttelemään etupainoisena. Se myös vaihteli tapapäällä laukkoja vähän väliä tai pukitteli. Oma keskittyminen siitä aika lailla häiriintyi, kun en ole moiseen tottunut. Jarruttaessa jäin vaan vetämään takakenossa, mikä nyt yleisestikään ei ole kovin kannattava idea. Päästiin kuitenkin tehtävät läpi jotenkuten.

Hypeltiin vähän sekä samoja että eri tehtäviä kuin Röllin tunnilla. Lopuksi tultiin 22 hypyn rata, jonka jälkeen vielä muutama korjaus. Estekorkeus oli noin 80-110 cm. Riksu hyppäsi hyvin kun se oli kontrollissa, muut kerrat ei-niin-hyvin. Ristikoilla oli Riksunkin kanssa vähän kiireiset välit, mutta ei sentään keilailtu niitä kumoon.


Ärsyttävä video! Latauksen kanssa tappelin taas pari päivää ja mikä on kiitos?! Surkea laatu niin kuvassa kuin äänessä :( Kerrankin kun laitoin musiikkiakin mukaan... Koittakaa kestää, sillä mä en jaksa enää lähteä sitä korjaamaan


Nyt onkin Annan tunneista taukoa, sillä Anna jäi äitiyslomalle. Maija Yli-Huhtalan tunneilla jatketaan edelleen. Ensi viikolla tosin jää taas välistä, kun joudun töihin :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti