sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Riiviöllä ensin, Riksulla jälkkärinä

Tänään oltiin Artukaisissa Team Eurohorsen seuraestekisoissa. Talviaikaan siirtymisen myötä aamulla oli mukavasti aikaa. Iskä ehti aamulla kengittää Riksulle eilen irti polkeman vasemman etukengän takaisin. Trailerissa oli yksi paikka vapaana, joten otin Riksun mukaan kisoihin. En sillä ollut ilmoittautunut kisaan, mutta kisajärjestäjät ottivat myös jälki-ilmoittautumisia.

Juulia osallistui  Riiviöllä ekaan luokkaan, 60 cm. Verkka oli kentällä ja rata maneesissa. Riiviö oli ihan reippaalla tuulella, mutta kuunteli kuitenkin mallikkaasti. Rata meni puhtaasti ja palkinnoksi tuli ruusuke :) Arvostelu oli kaikissa luokissa A.0.0 eli kaikki puhtaat ovat samanarvoisia.

Juulian kuvat ja video mun kuvaamia, mun menoa kuvaili iskä.






Juulian radan jälkeen kävin vaihtamassa omat varusteet päälle, hyppäsin Riiviön kyytiin ja menin verkkailemaan 70 cm luokkaa varten. Riiviö toimi muuten hyvin, mutten osannut ensin yhtään katsoa paikkoja. Ensin tuli muutamia kummia loikkia, sitten lähti sujumaan vähän paremmin.

Radalla otin aika rauhallisesti. Viimeisessä suhteutetussa välissä (6 ja 7) jäin vähän matkustelemaan, jolloin Riiviö pääsi vähän löysäksi, valui liian lähelle ja otti puomin. Muuten olin ihan tyytyväinen rataan, vaikka ei siis ruusuketta saatukaan.


Ei taidolla vaan tyylillä


Riiviön radan jälkeen ravailin hetken kentällä, ja sitten äkkiä vaihtamaan satula Riksulle. Pikkasen oli kiireen poikasta, kun Riiviön vuoro oli kolmanneksi viimeisenä ja Riksun vuoro heti seuraavan luokan ekana (jälkkäri kun oli). Kiva vaihtaa satula ja panssari Riksulle, kun märkä punainen hiekka oli likastanut varusteet jo huolella.

Riksun kanssa ehdin kuitenkin verkata ihan hyvin. Keskityin enimmäkseen siihen, että se kääntyy ja reagoi jalkaan heti. Yksi hyppy pystylle ja pari okserille oli riittämiin hypyiksi. Riksu vähän ihmetteli katsomoa, mutta meni kuitenkin ohi kiltisti. Rata ei alkanut ihan täydellisesti, ekalle hippasen liian lähelle ja oikeasta reunasta. Kakkoselle oikaisin vähän kaarteessa, en pitänyt laukkaa ihan tarpeeksi aktiivisena ja napattiin siitä heti puomi. Loppurata meni paremmin ja Riksu reagoi yllättävän hyvin jalkaan. Yksi rata sai riittää Riksun kanssa tällä kertaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti