keskiviikko 21. elokuuta 2013

Pulmatehtävä

Mitä tapahtuu, kun 21-vuotias kenttäratsastaja ei osaa viikonpäiviä?

Aloitetaanpa alusta:

Maanantaina Maija ja Heli oli kentällä treenaamassa ja jutusteltiin tulevien kenttäkisojen kouluohjelmista. Kerroin, että mulla on vaativassa joku ponien ohjelma, jota en ole ennen mennyt enkä vielä opetellut. Maija siitä jo kysyi, että mahtaako olla jo avoja. Helin kanssa naureskeltiin, että ei kai nyt kenttäkisoissa mitään avoja ole, hyvänen aika! :D

Tiistaina lueskelin kouluohjelmaa. Ohjelmana oli tosiaan FEI:n CCIP** kenttäkilpailuohjelma poneille 2007. Rata alkaa ihan jees, ei alkutervehdystä, lyhyet diagonaalit keskiravissa (saa keventää, jes!). Sitten taisi leuka loksahtaa: avotaivusta! Luin ohjelman loppuun ja kyllähän siellä monia muitakin kammotuksia tuli, kuten vastalaukka kiemura (en tajunnut mitään ekalla lukemalla) ja laukanvaihto käynnin kautta. Lähetin Maijalle viestin että tarvittais kipeästi koulutuntia. Sovittiinkin koulutunti suullisesti.

Illemmalla harjoittelin radan juttuja Tumpin kanssa. Avo sujui oikeaan kierrokseen ihan ok, mutta vasemmalle en saanut millään Tumppia säilymään tasaisena. Laukanvaihtoja tein kahdeksikolla ensin ravin kautta ja sitten käynnin kautta. Ne meni yllättävän hyvin. Tein muutaman vaihdon käynnin kautta myös diagonaalilla. Vähän Tumpilla oli keskittymisongelmia, kun mentiin esteiden välissä.

Tänään keskiviikkona olin menossa Maijan tunnille. Verkkailin koulukentällä hevosta aktiivisemmaksi ja reippaammaksi alun löntystelyn jälkeen. Sainkin Tumpin liikkumaan ihan hyvin. Puolen tunnin verkkailun jälkeen aloin miettimään, että mihinköhän Maija on jäänyt. Soitin Maijalle, että oliko treenit tänään. Ja hups vaan, oltiin sovittu tunti torstaille! Menin kuitenkin Tumpin kanssa koulutreenin loppuun, tehtiin osia radasta ja lopuksi koko rataa. Äiti oli räpsimässä kameran kanssa jonkin aikaa, mutta myöhemmin huomasin, että eihän siinä ollut edes muistikorttia! Hyvin menee kerta kaikkiaan!

Huomiselle olin kuitenkin ehtinyt jo sopia sijaisuuden töihin, joten piti koulutunti perua sittenkin... Muutenkin olin ehtinyt jo ilmoittautua torstain estetunnille. Sille olen menossa illalla. Perjantai on nyt ihan tyhjä, joten toivottavasti koulutunti siirtyisi sinne.


6 kommenttia:

  1. No, kyllä se dementia iskee välillä itse kullekin! :D

    VastaaPoista
  2. Voihan räkä :'D nnoo ei sitä aina voi viikonpäibiä haltsata, onneks vaan valmennus ettet ollut vääränä päivänä kisapaikalla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy varmaan alkaa niitä päiviä kertaamaan :D no kisoihin ei onneks olla vielä vääränä päivänä lähdetty, kop kop.

      Poista
  3. Älä huoli, et ole ainoa joka on pulassa ton ohjelman kanssa! :D Avotaivutukset suoralla uralla ravissa on mulle kirosana.. En vaan osaa! :D mut ei auta ku mennä ja yrittää. Nähdään Kangasalla! :)

    VastaaPoista