perjantai 15. helmikuuta 2013

Lomalta lomalle

Keskiviikkona puoli neljän maissa aamuyöllä palasin takaisin Suomen maaperälle. Lomalla oli oikein rentoutavaa ja ihanaa :) Yömatkustelu ei ollut ihan mun juttu, mutta innokkaana opiskelijana menin kuitenkin keskiviikkona kouluun kasiksi. Tällä viikolla oli kolme päivää siis koulua ja ensi viikolla onkin jo hiihtoloma. Täytyy houkutella joku kuvailemaan menoa, kun ehtisi vielä valoisaan aikaan.

Tumppi rokotettiin mun lähtöpäivänä eli viime viikon tiistaina. Oppilas, Janita ja Juulia liikuttivat Tumppia mun loman aikana, kiitos heille. Tumppi oli ehtinyt olla tuhma ja rikkoa riimunsa...

Hetki sitten hain Tumpin tarhasta sisälle ja nyt se saa uudet kenkulit jalkaansa. Sitten heppasen pitäisi kulkea taas mallikkaasti. Rokotuksen ja kengityksen lisäksi Tumppi kaipailee vielä raspausta, sitten ollaan valmiina tulevaan kauteen, joka kenttäkisojen puolesta alkaa Ypäjän hallikenttäkisoilla maaliskuun lopulla. Jihuu! Sitä ennen treenataan tietysti ahkerasti ja hypellään jokuset seurakisat. Oman seuran seuraestekisat on 3.3. Siellä hyppään varmaan 110 cm ja jos oppilas haluaa osallistua, niin hän menee kai 60 tai 70 cm.

Maastoesteitä päästään hyppelemään pitkästä aikaa 10.3. jolloin on Sepon maastaritunti :)

(c) Anna Laasa

Keskiviikkona mentiin Tumpin kanssa estepenkin kera noin 45 min kokeiluratsastus. Alkuun Tumppi oli ihme vaappuvainen, tuntui kuin jotenkin kiertäisi takapään kanssa käynnissä. Työskentelyssä oli suorempi eikä enää niin vaappu. Tumppi oli taas kerran hidas jalalle ja vähän roikku kädelle, muttta toimi kuitenkin ihan hevosmaisesti. Laukkakin oli suht tahdikasta. Ravissa väläytteli oikein kivojakin pätkiä. Teemana tällä kertaa oli "hevonen ei voi taipua jos se ei ole ollut ensin suora".

Torstaina tuuppailin koulua enemmän. Tehtiin taas suoruutta, taivuttelua ja väistöjä. Vasemmalle väistössä Tumppi jäi tosi hitaaksi alkuun, mutta toistoilla molempiin suuntiin sujui rennosti ja hyvässä tahdissa. Tehtiin ympyrällä ravista käyntisiirtymiä ja pysähdyksiä. Keskihalkaisijalla laukannostoja ja laukasta pysähdyksiä. Ekoilla kerroilla linja vähän mutkitteli heiluvaisen painon takia. Pysähdykset onnistui yllättävän hyvin, aina jopa tasajaloin :) Vähän keskilaukkaa ja -ravia ennen loppuverkkailua.

Lähdössä tuuppailemaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti