tiistai 11. joulukuuta 2012

11. luukku: Vuosi 2012 lukuina

Tänään aamulla olin koulussa pitämässä esityksen Nokian viestinnästä. Ja arvaatkas mitä sitten? Tänään kello 9.52 minulla alkoi joululoma! :D

Koska kerrankin oli aikaa avata excel ja ruveta laskemaan kaiken maailman lukuja, esittelen niitä teillekin. Tänään joulukalenterin luukusta siis paljastuu tiukkaa tilastoa ja numeroita silmän kantamattomiin. Laskelmat ovat tämän vuoden tammikuun alusta viikon 49 loppuun (344 päivää).

Aloitetaan ratsastuskerroista. Tänä vuonna Tumpilla ei ole ollut ketään vuokraajaa tai säännöllistä liikuttajaa, joten olen itse liikuttanut sen suurimmaksi osaksi. Tietysti myös oppilas on ollut tunneilla melkein viikoittain. Elokuun sairasloma hiukan söi ratsastuskertoja, enkä muutenkaan ollut ihan jokaista ratsastusta merkannut kalenteriin (josta näitä siis laskin).

Tumpin kanssa tänä vuonna olen ratsastanut 192 kertaa. Keskimäärin siis 4 kertaa viikossa.
Riksun kanssa olen ratsastanut 32 kertaa.
Näiden herrojen lisäksi kävin kesällä 2 kertaa ratsastamassa kaverini hevosta Ekiä.

Yhteensä siis 226 ratsastusta tänä vuonna. Se on 65% kaikista päivistä. Jos yksi ratsastuskerta kestää keskimäärin tunnin, niin tänä vuonna aikaa hevosen selässä on tullut vietettyä reilun 9 päivän ajan!

Silloin kun vielä kävin ratsastuskoulussa niin oli hienoa päästä ratsastamaan säännöllisesti kerran viikossa. Vuodessa siis 52 kertaa jos kävi joka viikko. Tämä sama määrä tulee mulla käytyä tilaston valossa noin kolmessa kuukaudessa!

Ekillä kesällä 2011

Valmentautuminen ei tänä vuonna ollut kovin ahkeraa... Tässä tilastoa:

  • Sepon estetunnit 4 kpl, maastoestetunteja 1 kpl
  • Maijan koulutunnit 4 kpl
  • Annan estetunnit 6 kpl, koulutunnit 2 kpl
  • Sannan koulutunnit 8 kpl 
  • Jannan estetunnit 4 kpl
  • Piia Pantsun estetunti 1kpl, maastoestetunnit 1 kpl
Yhteensä siis valmentauduttiin esteillä 15 kertaa, koulussa 14 kertaa ja maastareilla jopa 2 kertaa.

Jos tunnin hinta olisi keskimäärin 35 e, näihinkin treeneihin olisi uponnut jo 1 085 euroa.

Jannan tunnilla kesällä

Kuten ehkä olette päätelleet, opetan itse myös ratsastusta ihan harrastuksena. Tunteja pidän Tumpilla säännöllisesti kerran viikossa sekä vähän satunnaisemmin Sirun kanssa.

Tumpin kanssa pidin 39 tuntia. Lisäksi oppilas ratsasti itsenäisesti vuoden aikana 7 kertaa itsenäisesti Tumpilla ja kerran Paxilla.
Luottoponimme Pax opetti lapsia ratsastamaan tänä vuonna 55 tunnin edestä.
Siru on varhaiseläkkeeltään päässyt mun tunneille juoksentelemaan 5 kertaa.


Kuten jo ennenkin on tullut esille, tänä vuonna ei päästy Tumpin kanssa kisamaan kokonaista kautta. Ehdittiin silti muutamia kilpailuja kierrellä :)
Päälajiamme kenttää kisattiin vain 4 kisat tällä kaudella. Ypäjällä ja Niinisalossa molemmissa kahdet kisat. Lisäksi kotona käytiin kurvailemassa maastoesterata maneesissa harjoituskisoissa.

Rataestekisoissa oltiin myös vain 4 kertaa. Yleensä hypätään kaksi luokkaa, vaan ei joka kerta. Esteluokkia Tumpin kanssa loikittu siis 7 kpl.

Koulukisoissa käytiin 3 kertaa. Luokkia mentiin myös vain kolme, koska yhden luokan tuuppaaminen on jo ihan riittävästi yhdelle päivälle ;)

Oppilas hyppäsi Tumpilla 2 luokkaa seuraestekisoissa sekä meni yhden koululuokan tällä kaudella. Katsellaan miten ensi kaudella ehtii.

Riksun kanssa osallistuin yhteen koululuokkaan kotikisoissa.

Kipa osasi kertoa että maksupalvelun kautta kisamaksuja olisi kulunut 644 euroa. Tässä on siis vain alue- ja kansallisen starttien kisamaksut. Ohhoh! Tähän summaan sisältyy kyllä jo Niinisalon jabamaksut...

(c) Liana Savela

Ootteko muute koskaan miettiny että paljonko hevonen syö?

Tumppi syö heinää noin 11 kiloa päivässä. Vuodessa sitä tulee ahmittua siis aikamoinen määrä, melkein 3 800 kiloa. Siis enemmän kuin henkilöauto painaa!

4 kommenttia: