sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Reipas suuressa maailmassa

Viime viikonloppuna koitti jännittävät ajat, kun sunnuntaina lähdettiin Reippaan kanssa suureen maailmaan kisailemaan. Onneksi niin kisat kuin luokkakaan ei ollut suuri. Lähdettiin noin 15 kilometrin päähän Raisioon estekisoihin, joissa aamulla oli harjoituskisaluokkia.

Otin varman päälle ja ilmoitin Reippaan puomiluokkaan. Puomeista ainakin pääsee yli, vaikka iskisi jännitys päälle. Mukavasti luokassa oli vain meidän lisäksi kolme ratsukkoa, joten verkassa ei ollut ruuhkaa.


Ei Reipas nyt ihan ekaa kertaa kuitenkaan ollut reissussa, onhan hän käynyt Metsämäessä ravitreeneissä. Nyt kuitenkin ekaa kertaa ratsastuskisoissa. Parkkipaikalla Reipas oli yllätävän rauhallinen: seisoi mallikkaasti paikallaan varustuksessa eikä välittänyt muista hevosista. Myös lastaukset molempiin suuntiin onnistui hienosti.

Verkassa meidän kanssa oli pari shettistä ja yksi pikkuponi. Pysyttiin vähän kauempana muista, se onnistui hyvin kun oli tilaa. Verkkakentän vieressä olevissa tarhoissa taisi olla tammoja, kun niille Reippaan piti vähän huudella. Kuitenkin se pysyi hyvin kuulolla eikä ruvennut mitään temppuilemaan. Tehtiin muutamat pysähdykset käynnistä. Ravissa ympyröitä ja molempien verkkapuomikasojen yli. Ne Reipas ylitti oikein sujuvasti ja tarkkajalkaisesti.

© Carita Kattelus

Kisakentän puolella Reipas ilmoitti kaikille tulostaan kuuluvasti hirnahtaen. Vähän jännitystä oli ilmassa, mutta ei yhtään niin paljon kuin kotikisoissa, missä kaikki oli niin jännittävää. Ehdittiin kiertää kaikki reunat omaa vuoroamme odotellessa. Kentän joka reunalla oli jotakin, yleisöä, tuomarikoppia tai hevosia, silti Reipas pystyi liikkumaan suht suoraviivaisesti. Vähän piti katsella maisemia, mistä johtuen ykkösellä puomin tallaus. Kakkosellakin puomikasa kolahti, mutta pysyi koossa. Jännitys näkyi läpi radan ravin epämääräisyytenä ja hitautena apuihin. Kääntymiset meni kaikki vähän pitkäksi. Viimeisellä esteellä Reipas ei keskittynyt jalkoihinsa, vaan kompuroi puomiin. Itsekin horjahdin kyydissä aika lailla, mutta pysyttiin sentään pystyssä ja päästiin maaliin asti.

Puomiluokasta 8 virhepistettä ei ole kovin mieltä ylentävä tulos, mutta me oltiin harjoittelemassa ja keräämässä kokemusta. Siihen nähden ihan onnistunut reissu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti