torstai 23. maaliskuuta 2017

Uutta koulurataa harjoittelemassa

Viime sunnuntaina pyörähdettiin Riksun kanssa oman seuran järjestämissä rataharjoituksissa Tähkäpään maneesilla. Rölli sai jäädä kotiin, kun oli kuitenkin jo aloittanut kautensa kouluratsastuksen parissa pari viikkoa aiemmin.

Ensin tuli pohdittua KN Specialiin osallistumista, koska sen ohjelman osaan jo silmät kiinni ja väärinpäinkin. Skarppasin kuitenkin sen verran, että aloitettiin Riksunkin kanssa kausi helppo A -luokalla, vaikka ohjelma olikin meille uusi tuttavuus. Lyhyen radan helppo A -ohjelmia ei ole kenttäkisoissa juuri koskaan, joten ne rajoittuvat näin maneesikaudelle koulukisoihin ja -harjoituksiin. Kuten Röllin kanssa kisattu helppo A:0, niin myös tämän helppo A:10 -ohjelman jouduin opettelemaan ekaa kertaa. Tämän kertainen rata oli onneksi hyvin looginen ja järkevä, ehkä A-ohjelmien helpoimmasta päästä. Yleensä en tykkää lyhyen radan ohjelmia ratsastaa mun hevosilla, mutta tämä ohjelma oli ihan mukava ratsastettava. Sopi siis oikein hyvin kauden alkuun!


Verkassa Riksu oli alkuun taas mutkitteleva mato, mutta parani työskentelyn myötä. Radalla se tuntui aavistuksen kiireiseltä, eikä pysynyt ihan pehmeänä. Paljon jäi vielä korjattavaa, mutta ihan kelpo rata saatiin esitettyä. Takaosakäännöksissä mua alkoi melkein naurattaa, kun juuri ja juuri hyvällä tuurilla päästiin takaisin linjalle, mistä lähdettiin. Tykkään sen takia juuri enemmän tehdä takareita seinän vierellä, koska siitä saa paljon apua. Muuten Riksun käynti on parantunut paljon siitä pienestä tikityksestä jo isommille askelille, vaikka nyt ei ihan parhainta saatu esitettyä. Ekassa keskilaukassa Riksulle jäi vähän vauhti päälle, eikä saatu selvää siirtymää takaisin harjoituslaukkaan. Vastalaukka tuntui helpolta ja vaivattomalta molempiin suuntiin.

Tuomari tykkäsi meidän menosta ja numerot sijoittuivatkin 6-8 välille. Tuloksena 69,4 %

"Siististi esitetty, ryhdikäkäs & irtonaisesti liikkuva hevonen. Hienoista epätasaisuutta tuntumassa muutamassa kohtaa, muuten oikein korrekti kokonaisuus."

Seuran rataharkoissa kuului tuttuun tapaan starttimaksuun myös videointi, joten tarjolla on nyt jopa kaksi videota radasta. Oma kamera pätki ystävällisesti radan kolmeen osaan, mutta eipä onneksi paljoa missattu pienistä tauoista huolimatta.


8 kommenttia:

 1. Muistanko oikein, että jommalla kummalla sinun hevosellasi oli jokin revähdysvamma tai vastaava, jota fysioterapeutti hoiti "piikittämällä tms." sitä arpea. Muistanko oikein? Kumpi hevonen ja kumpi jalka? Entä miten sinun mielestä auttoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Riksulla oli oikealla puolella lonkan seudulla kahdessa eri lihaksessa arpikudosta revähdyksestä (todennäköisesti kaatumisesta). Sitä hoidettiin kaksi kertaa (kk väliä) rei'ittämällä kudosta neuloilla ja shockwave-hoitoa päälle. Hoidot tehtiin muistaakseni marras- ja joulukuussa 2015. Jokunen kuukausi siinä meni, että Riksun askel alkoi venyä ja vetristyä. Vaiva näkyi parhaiten käynnissä vasemman takasen lyhyempänä askeleena, muissa askellajeissa tai hypyissä se ei juurikaan tuntunut tai näkynyt. Varmaan hoidosta oli paljon apua, mutta myös ratsastuksella, ja juurikin sillä että Riksu työskentelee koko rungon läpi ja mahdollisimman rentona. Edelleen välillä jännittyessään Riksu tekee pienempää askelta vasemmalla takajalalla. Kuitenkin sanoisin hoidon auttaneen hyvin :)

   Poista
 2. Paljon tuomari vähensi pisteitä ulkona roikkuvasta kielestä? Auttaisiko suun levottomuuteen jos löysäisit turpatemmiä, tuonne ei kuonopiin ja remmin väliin mene yhtään sormea saati vaadittua kahta.
  Hienot lisäykset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Kielestä ei ole koululapussa erikseen mainittu, vaikka se tosiaan siellä kurkkaa useammankin kerran. Käynnissä kommenttina siihen suuntaan vain "jännittynyt". Kukaan stewardi tms. ei ole koskaan turparemmin kireydestä huomauttanut, mutta täytyypä testata löysemmällä.

   Poista
 3. Onnea hienoista prosenteista, oli tosi kiva katsoa rataa videolta! Hienoja kohtia ja nuo teidän lisäykset ja elegantti ravi kun kaarratte lopputervehdykseen, super!

  VastaaPoista
 4. Ma tein aikanaan A:10 rataa monta kertaa whisperin ka nssa. Tosi kiva ohjelma munkin mielesta ja silleen kivasti haastetta ja voi ottaa riskia halutessaan keskiaskellajien ka nssa jne. Takarit tosi on ehka se ainut kompastuskivi, puhumattakaan se keskikayntipatka (joska taitaa olla x2 viela) siina takarien valissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin :) Haha jep, yritä siinä esittää keskikäyntiä, kun hyvä jos muistaa hengittää kaiken sen takarikurvailujen keskellä :D

   Poista