perjantai 31. maaliskuuta 2017

Maaliskuun lajihaaste: SuperPark

Maaliskuun lajihaasteessa ei keskitytty pelkästään yhteen lajiin, vaan tällä kertaa kävimme Tytin kanssa Turussa testaamassa sisäaktiviteettipuistoa nimeltä SuperPark.

SuperPark oli uusi tuttavuus sekä minulle että Tytille. Aktiviteettipuisto oli erityisesti lasten ja nuorten suosiolla, mutta oli paikalla meidän lisäksi muutama muukin aikuinen (toki myös lasten vanhempia) viettämässä päivää rennosti urheillen. Skeittailu jätettiin suosiolla väliin, mutta muuten kierrettiin aluetta useampaan kertaan ympäri. SuperParkissa on monipuolisesti erilaisia pisteitä, joissa pääsee esittelemään taitojaan tai kokeilemaan uusia lajeja.

Lätkätutkassa päästiin laukomaan kiekkoja maaliin ja taululla näkyi, kuinka kovaa vauhtia kiekko lähti kulkemaan. Osuin kyllä maaliin, mutta ei ollut ihan mun laji kuitenkaan :D Pesäpallossa vuoroteltiin, aina toinen syötti ja toinen löi. Samaten tässäkin pallon lentovauhti ilmestyi näytölle tuuletuskuvan kera.


Hikisemmän treenin virkaa edustivat trampoliinilla pomppiminen ja pallopeli, jossa kilpailtiin toisiamme vastaan pehmeitä palloja vastapelaajan tauluun heitellen. Tytti oli entisenä jalkapalloilijana ihan elementissään jalkapalloflipperissä, ja sain mäkin sentään jokusen pisteen siinä kerättyä.

Välillä käytiin viilettämässä polkuautoilla rataa pitkin tai tanssipelissä etsimässä vipinää kinttuihin. Peliareenalla syöteteltiin niin jalkapalloa kuin pelailtiin sählyäkin. Olen aina tykännyt pallopeleistä eniten koripallosta, ja olikin hauska päästä pitkästä aikaa heittelemään koreja.

Vauhti päällä!
SuperParkin päiväranneke maksoi 17 euroa ja sillä olisi saanut olla koko päivän aukiolojen puitteissa (SuperPark avoinna joka päivä 11-20). Me viihdyimme seikkailemassa kolme tuntia ja neljäskin tunti olisi varmaan mennyt kevyesti, jollei auton parkkiaika olisi loppunut.

Urheiluna SuperParkissa puuhastelu ei ollut kovinkaan rankkaa muutamia lajeja lukuunottamatta. Seuraavana päivänä mulla tuntui hieman käsien lihaksissa pallojen heittelyn ja pesäpallon lyömisen seurauksena. Kaikki liikuntahan on jollain tapaa hyväksi, mutta ratsastuksen oheisliikuntana SuperPark ei ole se ykkös vaihtoehto.

Muuten retkeä SuperParkiin voisi kuvailla kivaksi ajanvietteeksi ystävän kanssa. Lapsille näytti olevan ihan mahtava paikka! Pomppulinnaankaan kun me ei päästy ikärajan takia ;)

Miinuksena mainittakoon jonotus. Monissa pisteissä oli ihan järkevästi aikarajoitus vuorolle (esim. trampoliinilla 1 min). Me olimme testailemassa lauantaina kolmen jälkeen, jolloin paikalla oli aika paljon muitakin. Lähes kaikkiin pisteisiin piti jonottaa tai yrittää selviytyä ruuhkassa.


SuperParkin plussat ja miinukset:
+ monipuolisesti lajivaihtoehtoja
+ kivaa ajanvietettä
+ ei vaadi paljon varusteita
+ ei olla kelien armoilla
- jonotus
- varsin kevyttä liikuntaa
- ei erityisemmin apua ratsastukseen

Arviot soveltuvuudesta ratsastuksen oheisliikunnaksi:
Jenni: *
Tytti: *


Aikaisemmin testissä ovat olleet: tammikuussa luistelu ja helmikuussa salitreeni.

2 kommenttia:

  1. Kokeilkaa jossain vaiheessa crossingia, jos mahdollisuus! Tosi kiva ajatus tää "sarja":)ois kans kiva tallijumppa vai miksi ikinä kutsutaankaan, jossa käytetään hyödyksiä puomeja, vesisaaveja jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Crossing onkin uusi juttu mulle, täytyy tutkia järjestetäänkö sitä täälläpäin. Kiitos vinkeistä, katsotaan saadaanko mahdutettua mukaan testilajeiksi :)

      Poista